Het International Documentary Festival Amsterdam beleefde in november haar 31ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte documentaire festival ter wereld. Een aantal films die bekroond zijn met een IDFA award, zijn samengebracht in The Best of IDFA on Tour 2018. Het resultaat is een uniek programma dat uw kijk op de wereld voorgoed verandert.

The Best of IDFA on Tour 2018 vindt plaats op zondag 10 februari, aanvang 14.00 uur en op zaterdag 2 maart, aanvang 16.00 uur. Het programma is op beide dagen gelijk; u kiest de door u gewenste dag. 

In Houten ziet het programma er op zaterdag 2 maart er als volgt uit:
16.00 - 17.45 uur:  Island of the hungry ghosts (98 min.)
17.45 - 19.05 uur: lange pauze om te eten
19.05 - 20.20 uur:  Don't be a dick about it (69 min.)
20.20 - 20.50 uur: pauze
20.50 - 22.15 uur: Los Reyes (78 min.)
22.15 - 22.40 uur: De man die achter de horizon keek (26 min.) 

Filmhap
Maak uw avond compleet en eet in het theater mee halverwege het programma. Let op: tickets à € 18,- voor de filmhap zijn te koop t/m donderdag 28 februari, of eerder wanneer het uitverkocht is (er is plek voor maximaal 32 personen).

Via het buffet krijgt u geserveerd:
Hoofdgerecht
- Sukade, langzaam gegaard in rode wijn en port
- Preitaartjes met parmezaanse kaas (vegetarisch)
- Aardappel-knolselderij puree
- Huisgemaakte rode kool met appeltjes
- Bietensalade met dragon, walnoten en mascarpone
- Brood met tapenade, zoute boter

En als dessert: Hangop met een rode vruchtencoulis

 

Meer informatie over de documentaires:

ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS      
Winnaar Amsterdam Human Rights Award

Komt uit: Duitsland, Engeland, Australië / Regisseur: Gabrielle BradyDe idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt op het in de Indische Oceaan gelegen Christmas Island, een zwaarbewaakt Australisch detentiecentrum voor illegale immigranten. Met intieme momenten van Poh Lin en haar gezin en de soms hypnotiserende eilandbeelden ontstaat een breed te interpreteren bespiegeling. Intussen getuigen gedetineerden tijdens de therapiesessies steeds indringender van hun uitzichtloze situatie en hardvochtige behandeling. “Een soort hel,” noemt een van hen het.

DON’T BE A DICK ABOUT IT    
Winnaar VPRO IDFA Audience Award

Komt uit: Verenigde Staten / Regisseur: Benjamin Mullinkosson
De broertjes Peter en Matthew hebben allebei rood haar, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor, waarvan hij de eliminatierondes elke dag volgens een onwrikbaar ritueel naspeelt. Zijn jongere broer Matthew heeft een extreme angst voor honden en probeert daar vanaf te komen. De camera volgt de twee liefdevol in hun dagelijkse leven. Een ode aan het Amerikaanse gezinsleven, aan gekte en vriendschap.

LOS REYES    
Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary

Komt uit: Chili, Duitsland / Regisseur(s): Bettina Perut, Iván Osnovikoff
Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op de zwerfhonden Chola en Football. De tieners die hen omringen zijn kinderen uit alle lagen van de bevolking. In voice-over horen we ze praten over hun problematische levens. Maar de fenomenale, dromerige beelden van deze bijna sprookjesachtige film zijn geheel gewijd aan het subtiele spel tussen de honden, die zich vermaken met een bal, een stok en met elkaar.

DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK   
Winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary

Komt uit: Nederland / Regisseur: Martijn Blekendaal
Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Via een wild flitsende montage met sprongetjes langs verschillende tijden, plekken en personen laat filmmaker Martijn Blekendaal zijn kijkers speels inzien dat Bas Jan iets specialers heeft achtergelaten dan alleen een mysterie.

 

Meer van ons programma

BRAINWASH
  • Cabaret

BRAINWASH

Matroesjka

Vrijdag 1 februari20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten