Mary Shelley vertelt het verhaal van de rebelse en bevlogen tiener Mary, dochter van feministisch schrijfster Mary Wollstonecraft (The Vindication of the Rights of Woman). 

Wanneer ze op haar zeventiende voor de charmante dichter Percy Shelley valt, denkt Mary in hem een gelijkgestemde ziel te hebben gevonden. Hun hartstochtelijke affaire schokt hun omgeving en ze besluiten samen weg te lopen. Te gast in Zwitserland daagt Lord Byron zijn genodigden uit een spookverhaal te schrijven. Het is hier waar Mary een van de meest iconische personages allertijden, Frankenstein, schept. De samenleving van 1818 weigerde echter een vrouw als schrijfster van een literair meesterwerk te erkennen, wat Mary geen andere keus liet dan de vooroordelen van de samenleving te trotseren om haar creatie én eigen identiteit te verdedigen. En dat pas in haar achttiende levensjaar.

“Ongelooflijk dat er niet eerder een film is gemaakt over het leven van Mary Shelley, terwijl het aantal toneel-, film- en literaire bewerkingen van Frankenstein inmiddels in de honderden loopt.”
de Volkskrant
“Voortreffelijke Elle Fanning”
Het algemeen Dagblad
“Goed acteerwerk”
NRC/ NRC Next
“”
Trouw
“”
de Telegraaf

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 3 november 20:00u
Mary Shelley
  • Film

Mary Shelley

Met: Elle Fanning, Douglas Booth, Bel Powley

Vrijdag 28 december20:00u
Wildlife
  • Film

Wildlife

Met: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould

Donderdag 24 januari20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten