First Man is een Amerikaanse biografische avonturenfilm uit 2018 die geregisseerd werd door Damien Chazelle. De film is gebaseerd op het leven van astronaut Neil Armstrong, die als eerste mens voet op de maan zette.

Het duurt bijna twee uur voor de beroemde woorden ''That's one small step for man, one giant leap for mankind'' vallen in de verfilming van de eerste bemande missie naar een ander hemellichaam dan de aarde. Logisch, want de maanlanding is waar alles naartoe werkt. Het is een halve eeuw geleden dat de eerste mens voet op de maan zette.
 

“Fans van ruimtevaart willen vooral weten hoe Armstrong en de zijnen het geflikt hebben. Op dit vlak stelt Chazelle niet teleur en de liefhebber wordt ruimschoots bediend. De regisseur toont ons krakende cockpits, provisorische reparaties, benarde situaties en brullende raketmotoren. Het is ongelooflijk dat ze het met de nu zwaar achterhaalde technieken van ruim vijftig jaar geleden gepresteerd hebben om überhaupt buiten de dampkring te geraken”
Filmtotaal
“First Man is geen epische ruimtevaartfilm, maar houdt tot de finale juist alles klein. Juist dat maakt de film zo goed.”
NRC

Meer van ons programma

Kom hier dat ik u kus
  • Toneel
  • try-out

Kom hier dat ik u kus

Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos e.a.

Woensdag 13 februari20:15u
Soelaas
  • Muziek

Soelaas

Bertolf

Zaterdag 9 maart20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten