In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. 

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Prijs voor beste acteur filmfestival in Venetië en genomineerd voor een Golden Globe. Ook is Willem Dafoe genomineerd voor de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

De Filmclub
Deze filmvertoning maakt deel uit van de Filmclub. Gaat u liever overdag dan in de avonduren naar de film? Treft u graag andere filmliefhebbers? Praat u graag met andere bezoekers na over de film? Dan is de Filmclub iets voor u.

Sinds 2016 organiseren Aan de Slinger en ‘van Houten&co’ de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijkt u samen een film uit het reguliere filmprogramma van Aan de Slinger. U bent welkom vanaf 09.45 uur in Aan de Slinger. De film start om 10.30 uur. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee. 

Het is mogelijk om de ochtend af te sluiten met een (warme) lunch. Onze huiscateraar Deksels Lekker biedt een middagmaal aan bestaande uit een belegd biologisch broodje, stukje quiche, soep en salade. De Deksels Lekkere lunch kost € 7,50. U kunt de lunch voorafgaand aan de film bestellen, dan staat het na de film voor u klaar.

“Een intrigerende biografische speelfilm, geheel in de geest van de werkwijze van de echte Van Gogh. Voortreffelijke vertolking van Willem Dafoe.”
AD
“Met allerlei filmische middelen wordt de toeschouwer twee uur lang in het hoofd van de kunstenaar geplaatst. Schnabel gaat Van Goghs mentale staat niet uit de weg maar legt liever de nadruk op zijn koortsachtige werkdrift en opvattingen over kunst. De kijker wordt er soms bijna Vincent van.”
NRC
“De beweeglijke handcamera, die de hoofdrolspeler constant op de huid zit, past uitstekend bij Van Goghs rusteloosheid. At Eternity’s Gate toont een getroebleerde man die naar de afgrond drijft, maar ook een geniale schilder die de ramen in de schilderkunst openzet.”
Het Parool
“Memorabel zijn de ogen van acteur Willen Dafoe. Dafoe speelt hem geweldig; de beste Vincent-vertolking tot nu toe.”
de Volkskrant

Meer van ons programma

Vertelcafé
  • Event
  • verhalenvertellen

Vertelcafé

Saskia Bangma en Henk Gilhuis

Woensdag 20 februari 20:00u
Making Mannequins
  • Gastbespeling
  • Documentaire

Making Mannequins

Met: Alina Petrichenko

Zondag 17 maart 19:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten