En de rest is onzin

Vanwege een gewijzigde vergunning is het op Landgoed Wickenburgh niet meer toegestaan om versterkte muziek ten gehore te brengen. Gezien de versterkte zang kan het concert van Theo Nijland daarom helaas niet meer plaatsvinden op Landgoed Wickenburgh. Het concert wordt verplaatst naar de JTSzaal (voorheen de Rabobankzaal) in Aan de Slinger. Tevens wordt het aanvangstijdstip gewijzigd naar 20.30 uur. Kopers per 7 november hebben hierover een e-mail ontvangen.


Een avond met Theo Nijland, tweemaal winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs, is natuurlijk veel meer dan een avond muziek. Nijland is een grootheid op vele gebieden. We noemen de drie waaraan u deze avond het meeste plezier gaat beleven: het schrijven van een lied, zijn pianospel en zijn superieure ironie. Hij scheidt in dit theaterconcert op Landgoed Wickenburgh de zin en de onzin van onze moderne wereld. Soms meedogenloos, soms met nostalgie, honend of met zelfspot. De Volkskrant gaf deze voorstelling vier sterren en noemde het een 'geruststellende gedachte dat Nijland altijd tijdloze lieve liefdesliedjes zoals En toen kwam jij zal blijven schrijven.'

www.theonijland.nl

“De Maestro van het Nederlandse kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. Theo Nijland neemt ons mee naar een nabije toekomst waarin alles wat slecht is werd verboden en het leven rimpelloos efficiënt is gemaakt. De stapel steengoede liedjes loopt over van poëtisch verwoord cynisme en wordt opgediend met een stem die net zo warm is als Nijlands glimlach. Soms gaat hij even staan. Vertelt hij een al even vlammend verhaal. Over dat hij zich niet laat regisseren. Door niemand niet. Terecht. In eigenwijze imperfectie schuilt de ware schoonheid.”
Theo Nijland winnaars van de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst

Meer van ons programma

Mi Vida
  • Film

Mi Vida

Met: Loes Luca, Elvira Mínguez, Anniek Pheifer

Dinsdag 17 december20:00u
The Irishman
  • Film

The Irishman

Met: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Donderdag 9 januari19:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten