Emoji Explosie

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

Rollercoaster van emoties
Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Een voorstelling als een game
Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels. 

De voorstelling duurt 60 minuten.


Over de makers
Eerder regisseerde Eva Line de Boer de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (2019) bij HNTjong en voor Oma is een Avatar (2021-2022) coproduceerden beide gezelschappen samen. HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater onder artistieke leiding van Noël Fischer.

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor digitale tussenwerelden en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving.

Credits
Regie: Eva Line de Boer  

Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell

Dramaturgie: Martine Manten

Scenografie: Tim Vermeulen

Video ontwerp: Karlijn Milder

Geluidsontwerp: Harpo 't Hart

Kostuumontwerp: Jacob Kok

Lichtontwerp: Marco Alibux

Rekwisieten: Timo Arling

Regieassistentie: Esther Sloots

Choreografie: Winston Ricardo Arnon

Educatiemakers: Ashley Boermans, Lotte de Leeuw en Marjolein Paans (stage)

Techniek: Marco Alibux, Luc Huisman, Lennert Esser, Ivo Pas, Katja Landman

Meer informatie: www.hnt.nl en www.evalinedeboer.nl

Meer van ons programma

Das Lehrerzimmer
  • Film

Das Lehrerzimmer

Met: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer

Donderdag 28 december19:45u
Perfect Days
  • Film

Perfect Days

Met o.a.: Kôji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano

Vrijdag 12 januari19:45u
Wonka
  • Film

Wonka

Met o.a.: Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant

Donderdag 18 januari19:45u
Greatest Days
  • Film
  • Nationaal Theaterweekend

Greatest Days

Met: Alice Lowe, Aisling Bea, Jayde Adams, Amaka Okafor

Vrijdag 26 januari19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht