De Vlinder

N.a.v. de aangescherpte corona-maatregelen mogen er nog max 30 bezoekers in de zaal. Houd onze website in de gaten of er nog kaarten beschikbaar komen!

Deze voorstelling wordt gespeeld door groep b
Groep b: Ana Maria, Babs, Ellen (Reeze), Anneke, Diddy, Willeke, Brigitta, Lidy, Helma, Bep, Frieda, Nienke, Geert-Jan, Margreet, Ans, Anna en Nico 
Speeldata groep b: vrijdag 30 okt 20.15 uur, maandag 2 nov 20.15 uur en dinsdag 3 nov 17.00 uur

Ik weet het nog zo goed, Houten als boerendorp met een kerk, een school en boerderijen op de Houtensewetering. Midden in het groen, vlakbij de Lek en Rijn. Mijn kinderen zijn hier groot geworden en mijn kleinkinderen hebben hier hun diploma’s behaald. Samen hebben we iets van Houten gemaakt, de schouders eronder gezet. De vrijheid van het fietsen. Het ontstaan van de wijken, de bioscoop, het theater, de ecowijk. Ik vind het heerlijk hier, alles is er. Nu kijk ik met anderen terug op mijn leven. En samen kijken we vooruit.

De Vlinder is een danstheatervoorstelling uitgevoerd door ruim 80 Houtenaren die de ontwikkeling van hun stad hebben gezien en meegemaakt. Over de snelle groei van dorp naar stad en de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan. Over de strijd tussen beton en groen, en de kracht van levenservaring. De Vlinder is een spannende, grappige en poëtische collage van ervaringen en herinneringen in dans, muziek en beeld.
 
Een voorstelling op het podium van Aan de Slinger. Met zwierige dans, swingende muziek, een kleurrijk decor en bijzondere foto’s. Een ode aan de grondleggers van Houten!

Lees hier meer over het hele project.

Beeld: Paula van den Bosch, Paul van der Klei, Marijke van der Lindenwww.aandeslinger.nl

Meer van ons programma

Été 85
  • Film

Été 85

Met: Melvil Poupaud, Valeria Bruni Tedeschi, Félix Lefebvre

Dinsdag 27 oktober20:30u
De Vlinder
  • Special

De Vlinder

Een wervelende voorstelling door ruim tachtig Houtenaren

Dinsdag 3 november20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten