De Vlinder

Ik weet het nog zo goed, Houten als boerendorp met een kerk en een school, en boerderijen op de Houtensewetering. Midden in het groen, vlakbij de Lek en Rijn. Mijn kinderen zijn hier groot geworden, mijn kleinkinderen hebben diploma’s behaald. Samen hebben we iets van Houten gemaakt, de schouders eronder gezet. De vrijheid van het fietsen. Het ontstaan van de wijken, de bioscoop, het theater, de ecowijk. Ik vind het heerlijk hier, alles is er. Nu kijk ik terug op mijn leven, en ook vooruit. Met anderen.

Danstheatervoorstelling De Vlinder is een positieve voorstelling, een collage van ervaringen en herinneringen. Honderd Houtenaren delen hun levensverhaal en hun gedachtes over Houten. In dans, zang, decor, mooie kostuums en fotobeelden. Over de snelle groei van dorp naar stad en de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan. Over de strijd tussen beton en groen. Over de kracht van levenservaring. En over saamhorigheid.
 
Een voorstelling op het podium van Aan de Slinger, met zwierige dans en bewegingen door veertig dansers. Met muziek uit onder andere het American Songbook uitgevoerd door de Castellum Singers, het Lament van Purcell en swingende instrumentale muziek. 

Een ode aan de grondleggers van Houten!

www.aandeslinger.nl

Meer van ons programma

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten