Meeslepend drama over de Deventer moordzaak

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

De Deventermoordzaak is een van de langstlopende zaken van het Nederlandse strafrecht en wie er achter de moord zit op weduwe Wittenberg is nog altijd voer voor discussie. De film is uitsluitend gebaseerd op archiefmateriaal, officiële stukken en getuigenverklaringen.

“Spannend, dramatisch en urgent: De Veroordeling is een van de beste Nederlandse films van het jaar.”
AD
“IJzersterke reconstructie. Intelligent, belangrijk en soms woestmakend.”
VPRO Cinema

Meer van ons programma

  • Muziek
  • première

Thuis

Jolien Kistemaker

Donderdag 23 september20:15u
  • Film

Druk

Met: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

Vrijdag 1 oktober20:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht