De Stille Kletsmajoor

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. Alleen het hoogstnoodzakelijke mag worden gezegd. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Maar die zijn kostbaar. Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden, met poppen waar je uren naar kunt turen. Meervoudig Zilveren Krekel-winnaar Marlyn Coetsier maakt met De Stille Kletsmajoor een beeldende voorstelling, geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordenfabriek van Agnès de Lestrade met illustraties van Valeria Docampo.

www.tgwinterberg.nl
 

“Visueel is De stille kletsmajoor een pareltje, en het open en vrolijke spel (inclusief gebarentaal, geheel in lijn met de woordloze thematiek van deze voorstelling) van Coetsier, maakt dat de drieplussers volledig opgaan in deze half uur durende romance – die toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint”
Theaterkrant
“Het is bijna te veel wat Marlyn Coetsier ons voorschotelt. Laag op laag bouwt ze haar verhaal op, verzorgd en zorgvuldig, soepel schakelend tussen personages en publiek. Altijd soeverein meester van de situatie.”
Krekel jury

Meer van ons programma

The Miracle Club
  • Film

The Miracle Club

Met: Laura Linney, Kathy Bates, Maggie Smith, Stephen Rea

Zondag 17 december14:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht