De liefde begraven

Je bent uit elkaar, de liefde was op, je hebt fijne herinneringen, maar ook heel veel frustraties en boosheid. En je had samen een hond. Die op een dag doodgaat en die je samen met je ex gaat begraven. Zo zie je elkaar noodgedwongen weer terug. Maar in plaats van een kort rendez-vous wordt het een ontmoeting waarin de vraag rijst: ‘is de liefde echt voorbij en definitief begraven?’ Of zorgt de hond vanuit zijn laatste rustplaats toch weer voor verbinding en nieuwe inzichten? Het script en de regie van deze theaterdialoog is van Peter de Baan, toneel- en televisieregisseur die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19.15 uur, kunt u een inleiding bijwonen in de Kleine Zaal. De liefde begraven is het eerste toneelstuk dat regisseur Peter de Baan heeft geschreven. Het idee voor het stuk is ontstaan uit een ‘De vloer op’-improvisatie. In de inleiding wordt verteld hoe Peter dit idee heeft uitgewerkt tot een toneelstuk en welke terugkerende thema’s een rol spelen in zijn werk. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop acteurs Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger hun spel benaderen in deze even hartstochtelijke als pijnlijke ontmoeting tussen twee exen die hun gezamenlijke hond gaan begraven.

Brechtje Zwanenveld verzorgt de inleiding. Momenteel werkt ze als jeugdtheaterjournalist voor o.a. Theatermaker en Theaterkrant.nl. Ze schrijft visiestukken en interviews in opdracht van jeugdtheatergezelschappen en educatief materiaal voor musea, waaronder Artis/ Micropia.

De inleiding start om 19.15 uur. U bent vanaf 19.05 uur welkom in het theater, u ontvangt dan een consumptiebon waarmee u na afloop van de inleiding een drankje in de benedenfoyer krijgt (voorafgaand aan de inleiding is de bar gesloten). De inleiding duurt tot circa 19.45 uur. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Tickets voor de inleiding
Tickets voor de inleiding kosten € 4,50 (excl. administratiekosten) per persoon, inclusief een kopje koffie, thee of een frisdrankje na afloop van de inleiding. De tickets zijn zonder toegewezen rij- en stoelnummer; zodra de Kleine Zaal opengaat, kunt u een stoel kiezen. Tickets voor de inleiding bestelt u door aan de linkerzijde te klikken op Tickets inleiding, en het gewenste aantal te bestellen.

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public. Klik hier voor informatie. 

www.toptheater.nl

Meer van ons programma

De Liefhebbers
  • Film

De Liefhebbers

Met: Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen

Woensdag 11 december20:00u
Sorry We Missed You
  • Film

Sorry We Missed You

Met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Katie Proctor, Rhys Stone

Donderdag 12 december20:00u
Mi Vida
  • Film

Mi Vida

Met: Loes Luca, Elvira Mínguez, Anniek Pheifer

Dinsdag 17 december20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten