De Gebroeders Leeuwenhart

Een literaire wereldklassieker in een nieuw theaterjasje. Astrid Lindgren schreef het verhaal over de broers Jonathan en Kruimel om kinderen te troosten. Een halve eeuw later heeft het nog niets aan zeggingskracht ingeboet. Over de sterke Jonathan die zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer leven zal. Om de pijn te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. Teun Luijkx en Rick Paul van Mulligen spelen Jonathan en Kruimel in dit avontuurlijke verhaal over dood, liefde en moed.

www.hnt.nl

“Het is heel moeilijk jezelf niet te verliezen in de fantasiewereld van De gebroeders Leeuwenhart”
de Volkskrant
“In deze wervelende voorstelling, die goeddeels drijft op spanning en humor, is het Jonathans zorgzaamheid die ontroert. Uiteindelijk is De gebroeders Leeuwenhart een verhaal over broertjesliefde en de troostende kracht van de verbeelding”
Het Parool
“Als dan uiteindelijk het grote monster verschijnt met zijn lichtgevende ogen, blijven de broers elkaar door dik en dun steunen. Dat is wat ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ zo ontroerend maakt.”
Trouw

Meer van ons programma

Pianocafé
  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 15 juni
Kom/Trigger
  • Cabaret

Kom/Trigger

Sanne Wallis de Vries/Rayen Panday

Vrijdag 15 november20:15u
NITS
  • Muziek

NITS

NITS

Donderdag 21 november20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten