Broeden

Zéér veelbelovend waren Lander Severins en Myrthe van Velden al met hun debuutvoorstelling Lijmen, waarmee ze voor de Neerlands Hoop werden genomineerd. Over hun symbiotische liefde, die ze in dit programma fris en bloemrijk stuk analyseerden. In Broeden is het ook echt stuk. De twee ex-geliefden vormen nog wel samen het Vlaamse cabaretduo Grof Geschud, maar moeten zichzelf proberen te verlossen van hun verlatingsangsten. Decor: een gate op vliegveld Zaventem, waar de man zijn grote liefde opwacht, na zes weken scheiding. Als zij verschijnt ziet hij onmiddellijk dat die scheiding definitief is. Haar hart breekt opnieuw bij het zien van zijn pijn. Lander en Myrthe brengen een prachtige lading ontroering, hilariteit en verbeelding. Het piepjonge duo, afkomstig van de Koningstheateracademie in Den Bosch, wordt gecoacht door Minou Bosua en Raf Walschaerts (Kommil Foo).
www.grofgeschud.eu

“Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.”
Theaterkrant
“Onbetwist hoogtepunt in deze stijl is Zij hoort bij mij, een ontroerend en geestig ontsporend wraaklied waarin hij zijn gal spuwt over haar nieuwe liefde.”
Groene Amsterdammer

Meer van ons programma

Close
  • Film

Close

Met: Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele

Donderdag 22 december19:45u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht