Blinded by the Light

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

De Britse tiener van Pakistaanse komaf, Javed (Viveik Kalra) groeit op in het Engelse stadje Luton, in 1987. In deze periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van 'The Boss' laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

“De film charmeert vooral dankzij het sprankelende spel van Viveik Kalra. Geweldig hoe hij Javeds groeiende daadkracht koppelt aan een nerdy onbevangenheid, en van diens Springsteenobsessie vooral een betovering maakt.”
de Volkskrant
“Een aanstekelijk feelgoodrelaas over het vinden van de beat van je leven.”
Het Parool
“Ondanks de bittere omstandigheden weet Chadha genoeg humor in haar film te verwerken, die niet alleen een fascinerend tijdsbeeld geeft van Engeland in de jaren 80, maar ook een monument opricht voor het werk van Springsteen”
AD
“Schaamteloze feelgoodfilm van Indiaas-Britse regisseur Chadha borduurt qua toon en thematiek voort op haar succesvolle komedie Bend It Like Beckham (2002), nu niet met voetbal maar met popmuziek als drijvende motor.”
VPRO Cinema

Meer van ons programma

Za 23 feb Mix & Match
  • Event
  • Februari Filmmaand / Mix & Match

Za 23 feb Mix & Match

Een dag in het teken van ruimte en het heelal

Zaterdag 23 februari
Fiets Aan de Slinger
  • Event
  • Fietsfeest Houten

Fiets Aan de Slinger

optredens van JTS, SHINE Houten, Gospelkoor Total Praise en vertoning van ‘Ventoux’ in de Buitenbioscoop

Vrijdag 21 juni 20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten