Benedetta, de nieuwe film van Paul Verhoeven, heeft een hoog oelala-gehalte. De thriller plaats de seksuele verlangens van twee nonnen tegen de achtergrond van een religieus-politiek schermspel. Een film over macht, religieuze visioenen en de pest die door 17de-eeuws Europa raast.

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Terwijl de pest het land teistert besluit de Kerk onderzoek te doen naar Benedetta’s claims, om te ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen. 

“ Je verveelt je geen seconde bij de ironiserende dissectie die de 83-jarige regisseur bedrijft op katholieke dogma’s als onkuisheid, gramschap en wraak. ”
De Tijd
“Met Benedetta laat Paul Verhoeven opnieuw zien dat hij het nog in zich heeft: gelaagde vertellingen met gedurfde beelden combineren.”
De Filmkrant

Meer van ons programma

  • Houten Presenteert

Pianocafé

Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 6 november 20:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht