We vieren de start van Buiten Spelen, ook al vindt het 't eerste en het tweede weekend toch binnen plaats omdat evenementen buiten nog niet zijn toegestaan. Buiten, binnen, het maakt ons niet meer uit, we mogen weer! 

Het waargebeurde verhaal van twee families die, tijdens de Koude Oorlog, alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten.

De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige DDR verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel en zijn goede vriend Peter een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. De eerste poging mislukt. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.

“Zowel een ontroerend drama als een nagelbijtend spannende thriller ”
TrosKompas
“Tot het einde spannend en onverwacht ”
NRC

Meer van ons programma

  • Special

Oppasopa

Rik Hoogendoorn

Woensdag 16 juni20:15u
  • Muziek
  • Buiten Spelen: dit weekend nog binnen

Laat het waaien

Ricky Koole

Zondag 20 juni15:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht