Armageddon Time

Een van de rollen wordt gespeeld door Anthony Hopkins, een groot Oscar-winnaar. Hij won in het verleden twee Oscars voor beste mannelijke hoofdrol; voor Silence of the Lambs (1991) en voor The Father (2020). Regisseur James Gray won in 1994 de Zilveren Leeuw in Venetië (prijs voor beste regisseur) voor zijn film Little Odessa (1994).

New York, 1980. De twaalfjarige Paul (Repeta) zit op een openbare school, maar volgens zijn vader is het beter dat ook hij, net als oudere broer Ted, naar een peperdure privéschool gaat. Die keuze wordt versneld wanneer Paul en zijn vriend Johnny, een van de weinige zwarte jochies in Pauls klas, zichzelf in de nesten werken. Het kattenkwaad dat de jongens uithalen is vergelijkbaar, maar de straffen en consequenties van hun daden zijn dat niet. Hard, maar eerlijk en intelligent coming-of-age verhaal, dat regisseur Gray goeddeels baseerde op zijn eigen jeugd. Met sterke bijrol van Hopkins als Pauls geliefde opa Aaron.

Meer van ons programma

Theaterrondleiding
  • Special
  • nationaal theaterweekend

Theaterrondleiding

door programmeur Cherany Emck en directeur/bestuurder Arjen Berendse

Zaterdag 28 januari 13:15u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht