Anneke van Giersbergen

Als tiener ontdekte Anneke de muziek van Kate Bush en draaide ze het album Hounds of Love grijs. Haar bewondering voor de mysterieuze Engelse zangeres bleef, ook al sloeg ze zelf met de metalband The Gathering een hele andere richting op. De laatste jaren is de stoere rockchick, solo of met een eigen begeleidingsgroep, het theater gaan opzoeken. ‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van één van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Ze zingt tijdens dit concert – met band - de nummers van Bush op haar eigen wijze, ook uit respect voor de authenticiteit van de originelen.
www.annekevangiersbergen.com

“...het optreden van Van Giersbergen biedt het beste van twee werelden. Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht. Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush zelf.”
Trouw

Meer van ons programma

FCKD!
  • Cabaret

FCKD!

OLDENHERMANNS

Zaterdag 8 april20:15u
Vroege Film: Rose
  • Film

Vroege Film: Rose

Met: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen

Woensdag 19 april10:30u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht