Amazing Grace

In januari 1972 maakte Aretha Franklin haar legendarische album Amazing Grace met een groot koor in een kerk in Los Angeles. 

Op het hoogtepunt van haar roem nam ze de beslissing om terug te keren naar waar ze begon, naar de wereld van gospelmuziek. De Oscar-winnende regisseur Syndney Pollack zorgde voor de concertregistratie, die in eerste instantie alleen voor tv was bedoeld. Door technische en juridische problemen waren de filmopnames van deze legendarische avonden al deze jaren niet te zien. Tot nu.

High Wine arrangement
Sluit in stijl af met een High Wine na afloop van de film. De Houtense wijnspecialist Van Dort heeft een witte en een rode wijn geselecteerd; van elk krijgt u per persoon een glas. Met daarbij een borrelplankje met kaas, dadelbrood, druiven, prosciutto, ongezouten noten en zongedroogde tomaatjes. Het staat na afloop van de film voor u klaar op een voor u gereserveerde tafel. De High Wine à € 19,50 voor twee personen is te bestellen tot donderdag 27 februari 12.00 uur via de website, zie de linkerzijde van deze pagina. 

Live Muziek
Na afloop van de film sluiten we Februari Filmmaand feestelijk af met live pianomuziek in de foyer, natuurlijk passend bij de film.

“Beurtelings opzwepend en contemplatief. Naast een enerverende concertfilm ook een monument voor de (invloed van de) zwarte cultuur”
NRC
“Geen duiding, gen interviews: concertregistratie Amazing Grace is een verademing”
de Volkskrant

Meer van ons programma

FilmQuiz
  • Event
  • Februari Filmmaand

FilmQuiz

Aan de Slinger

Zaterdag 1 februari20:00u
Parasite
  • Film
  • Februari Filmmaand

Parasite

Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park

Dinsdag 4 februari20:00u
Parasite
  • Film
  • Februari Filmmaand

Parasite

Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park

Woensdag 5 februari20:00u
Hors Normes
  • Film
  • Februari Filmmaand

Hors Normes

Met: Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri

Donderdag 6 februari20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten