AFGELAST (Cultuurnacht Houten 2020)

Stichting Cultuurnacht Houten organiseert de vijftiende Cultuurnacht Houten. Een echte traditie die niet meer weg te denken is uit Houten. Op diverse locaties rond het Oude Dorp, Aan de Slinger, de brandweerkazerne, Jongerencentrum Enter en De Grund vindt een zeer breed spectrum aan culturele activiteiten plaats. Er zijn verschillende acts te bewonderen op het gebied van dans, muziek en theater met als doel zoveel mogelijk Houtenaren een mooie avond te bezorgen. Thema dit jaar: Vrijheid!

De Cultuurnacht organisatie: "Is een grens noodzakelijk om vrijheid te ervaren? Of moeten wij ons afvragen of vrijheid het verschil maakt tussen ‘moeten’ en ‘mogen’. Zo maar twee eerste reacties toen wij kozen voor Vrijheid als thema voor onze jubileum-editie van 2020. In het jaar dat wij 75 jaar vrijheid vieren gaan wij op 28 maart er een mooie invulling aan geven. Vrijheid van onze eigen gedachten, Vrijheid in onze vertoning, Vrijheid in het hebben van een eigen mening en ook de Vrijheid deze te uiten. Vrijheid om ergens in te geloven, Vrijheid om te houden van wie wij willen houden, maar ook de Vrijheid om ons te uiten tegenover anderen. Vrijheid staat voor het kunnen maken van keuzes die ons vormen tot wie wij vandaag de dag zijn. Vrijheid is daarom ook het vieren van de Cultuurnacht in zijn puurste vorm en een thema wat uitermate geschikt is om iedereen er een eigen wijze er een invulling aan te laten geven."

 

Het programma in Aan de Slinger:

Amsterdam Funk Orchestra / Theaterzaal / 21.00 - 23.00 uur
De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musicaldirector) en Matthijs Klinkert (altsaxofoon) en is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als het popcircuit. De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerde voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt ook stukken van o.a. Fela Kuti. De grote ritmesectie met dubbele percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten! Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zangers Steffen Morrison en Jared Grant, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit vestigen hun naam en live reputatie. Op 14 oktober 2017 kwam de eerste CD met eigen werk uit, getiteld PURE FICTION. Afgelopen twee jaar was de band vaak te zien op grote festivals, zoals Haarlem Jazz & More, Landjuweel en De Parade. Opnames voor het tweede album staan gepland voor het voorjaar van 2020.

Theatermaker Daan van de Ven / De appel die niets met Sneeuwwitje te maken heeft JTSzaal / 21.30 - 22.00 uur
Je bent jarig, je bent één dag in het jaar jarig. Je staat één dag in het jaar in het middelpunt van de aandacht. Je voelt je één dag in het jaar speciaal, de enige ter wereld. Dit gevoel deel je met 19125683 mensen op dezelfde dag.

Concept en regie: Daan van de Ven / Assistent regie: Boaz van Rooij / Tekst: Louie Hamers
Vormgeving: Wine de Smet/ Dramaturgie: Anna Perfors / Stem: Elliott Verbiest/  Spel: Anne Liket, Bam Verstijnen, Florien Berden, Robin Wolkers, Stan Ligtenberg. 

Theatermaker Brian Voermans / Ze komen langs, observeren wat en beseffen een heleboel / Kleine Zaal / 22.00 - 22.30 uur
Een stel wezens komen op aarde terecht en worden gevangen in het theater. Ze ontdekken de mens en al zijn gedragingen. Zullen ze hier kunnen aarden of kunnen ze maar beter terug?

Regie: Brian Voermans / Regieassistentie : Rodee Tengeler / Dramaturgie: Julia Verheijen / 
Spel: Elieska Lensink, Judith Oosterwijk, Mikkie Tollenaar, Renée Spijker, Rosalie van Zwieten.

Gratis toegang

www.cultuurnachthouten.nl

Meer van ons programma

Lente-Uitjes
  • Jeugd
  • Theater & Film

Lente-Uitjes

Jeugdtheater en films in de voorjaarsvakantie

Di 25 februari t/m vr 28 februari
Zomeruitvoering
  • Houten Presenteert

Zomeruitvoering

Leerlingen van het Houtens Muziek Collectief

Zaterdag 4 juli15:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten