A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). 

Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewt rebellenleiders en dictators en verliest het zicht aan een oog bij een granaataanval in Sri Lanka, waarna ze een kenmerkend ooglapje begint te dragen. De ellende waar ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vraagt, blijft ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen en samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs…

“Net als Colvin in haar empathische reportages focust A Private War op de onschuldige slachtoffers van oorlog. Een aangrijpende film.”
NRC
“Heineman weet hoe het voelt wanneer de kogels je om de oren vliegen. Realisme is de troef van zijn speelfilmdebuut. Rosamund Pike heeft zich Colvins raspende stem en hoekige motoriek tot in detail eigen gemaakt.”
De Volkskrant

Meer van ons programma

God Only Knows
  • Film

God Only Knows

Met: Monic Hendrickx, Elsie de Brauw, Marcel Musters

Donderdag 25 april20:00u
Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten