We verwelkomen u graag. Voorop staat een fijn en veilig bezoek voor u, onze medewerkers en de artiesten. Wij zorgen voor de juiste maatregelen en rekenen op uw hulp. Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten tijdens een bezoek.

Het kabinet pakt over drie weken weer een weegmoment, t/m 15 februari zijn dit de geldende coronamaatregelen.

Aangescherpte maatregelen van 26 januari t/m 15 februari 2022
- Entree met Coronatoegangsbewijs & ID-bewijs
- Anderhalve-meter-setting (passeren mag)
- Mondkapjesplicht bij verplaatsing
- De bar is voor aanvang van films en voorstellingen geopend, hier kan het inbegrepen drankje afgehaald worden wat direct mee de zaal in mag
- Aan de Slinger moet om 22.00 uur de deuren sluiten.  

Deze nieuwe coronamaatregelen hebben de komende weken een paar gevolgen:

Voorstellingen, films, verhuringen en flexwerken
Wij werken met een eenderde zaalbezetting bij onze voorstellingen, films en verhuringen. In de Theater-, Kleine Zaal en foyer(s) wordt publiek gevraagd om 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers. U heeft een coronatoegangsbewijs nodig voor een bezoek aan Aan de Slinger. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.  
Om te voldoen aan alle richtlijnen van de overheid controleert onze gastvrouw/heer bij bezoekers van 14 jaar en ouder naast uw coronatoegangsbewijs óók uw ID-bewijs bij binnenkomst. Zie voor meer informatie: coronacheck.nl 

Kunstbeoefening/flexwerken
Op werkdagen bent u tot 17.00 uur welkom om te komen flexwerken in Aan de Slinger. Het tonen van een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs is ook nodig als u les komt volgen bij het HMC of de Jeugdtheaterschool, of komt flexwerken in onze foyer. In deze gevallen moeten wij hierop controleren vanaf 18 jaar en ouder. Het dragen van een mondkapje is verplicht. 

Coronatoegangsbewijs 
Een coronatoegangsbewijs is een QR-code in uw CoronaCheck-app. Deze krijgt u door een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve coronatest (niet ouder dan 24 uur) in de app te uploaden. Neemt u liever een papieren print mee, maak dan via de website coronacheck.nl een versie van de QR-code die u kunt uitprinten. Zie voor meer informatie over beide methoden: coronacheck.nl 
Het gele boekje en/of het vaccinatiebewijs van de GGD is geen geldig coronatoegangsbewijs.

Toewijzing van stoelen aan de zaal
De theatertickets zijn verkocht ervan uitgaande dat we een volle zaal mochten vullen. Nu we weer terug moeten naar een anderhalve-meter-setting verandert de placering in de zaal. Om 1,5 meter afstand van andere bezoekers te garanderen, krijgt u bij de zaalingang door een medewerker een nieuwe plek toegewezen. De rij- en stoelnummers op uw tickets zijn niet meer geldig. We rekenen op uw begrip, waarvoor dank.

Meer publiek dan anderhalve-meter-setting
Bij een klein aantal voorstellingen (van 26 januari t/m 9 maart) zijn al meer tickets verkocht dan toegestaan binnen de nu geldende anderhalve-meter-setting. Het is mogelijk dat het niet lukt de voorstelling te verplaatsen. Uiteraard gunnen zowel wij als de artiest, alle kopers deze voorstellingen. We zijn tot de conclusie gekomen dat loting de meest eerlijke methode is om bezoekers in- en uit te loten per voorstelling. Mocht u tickets hebben voor een voorstelling waar dit bij speelt, dan ontvangt u uiterlijk vrijdag 4 februari een aparte e-mail over de loting en ticketafhandeling.

Service mails
Voorafgaand aan elke (film)voorstelling ontvangen de bezoekers een service mail met de laatste informatie. Bijvoorbeeld over het tijdstip waarop we u verwachten, voor een vlotte inloop. 

Horeca/foyers
De bar is voor aanvang van films en voorstellingen geopend, hier kan het inbegrepen drankje afgehaald worden wat direct mee de zaal in mag. Doorgaans is een drankje bij een kaartje inbegrepen, u ziet dit op uw ticket. 

Kaartverkoop en retourservice
Tickets zijn te koop via de website, telefonische kassa en per e-mail. Ook is onze theaterkassa weer geopend. I.v.m. de coronarichtlijnen wordt ook hier 'op naam' verkocht. Anoniem kaarten kopen is niet mogelijk. Onze voorverkoopadressen verkopen nog geen tickets.

Bij corona-gerelateerde klachten kunnen we u niet in ons theater toelaten, ook niet als u een coronatoegangsbewijs heeft. Heeft u klachten, dan kunt u uw kaarten retourneren tot de dag van de voorstelling of film 11.00 uur. Wij boeken uw kaarten kosteloos terug en u ontvangt een digitaal tegoed. Stuur hiervoor een e-mail naar info@aandeslinger.nl of bel op werkdagen naar 030 - 63 51 024 (vanaf 10.00 uur bereikbaar). Betreft het een voorstelling of film in het weekend, dan verwerken wij uw bericht na het weekend. We stellen het op prijs als het u lukt ons de vrijdag ervoor voor 11.00 uur bericht te sturen.

Verder
Natuurlijk zorgen we voor een extra schoon theater en ventilatie. In de Kleine Zaal en in de Theaterzaal zorgt een luchtbehandelingssysteem voor luchtverversing.

Veel plezier gewenst bij uw bezoek!

Deze informatie is aangepast op 25 januari 2022. Mochten de landelijke coronamaatregelen versoepelen of juist weer strenger worden, spelen we hier (waar mogelijk) op in. Via nieuwsbrieven, de servicemails en onze website houden wij u op de hoogte.

Prins Bernhard Cultuurfonds K.F. Hein Fonds Rabobank Stumpfl MKB schoon Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten Provincie Utrecht